Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко обіцяє ретельно проаналізувати загибель українських військових


Президент України Петро Порошенко
Президент України Петро Порошенко

Причини втрат серед українських військових будуть ретельно вивчені та проаналізовані. Про це заявив президент України Петро Порошенко під час зустрічі з військовими Першої оперативної бригади Нацгвардії, 9-м та 23-м батальйонами територіальної оборони та військовослужбовцями Держприкордонслужби. Йдеться зокрема про загибель українських військових під Іловайськом Донецької області.

«Слідчі вивчають як планувались та проводились ці операції. Призначено військово-тактичну експертизу, що дасть відповідь стосовно правомірності ухвалення рішень командним складом сил АТО та ступенем їхньої відповідальності. Винні не уникнуть покарання», – цитує слова Порошенка прес-служба його адміністрації.

За інформацією РНБО, станом на 7 вересня у бойових діях на території Донецької та Луганської областей загинули 864 українських військовослужбовці.

Антитерористична операція на сході України розпочалася у квітні. За час її проведення українська влада відновила контроль над Слов’янськом, Краматорськом, Сєверодонецьком, Рубіжним, Лисичанськом та рядом інших населених пунктів. Водночас десятки кілометрів свого державного кордону Україна не контролює, а обласні центри – Донецьк і Луганськ залишаються під контролем проросійських сепаратистів.

5 вересня в Мінську контактна група підписала протокол про негайне припинення вогню з 18:00 за київським часом на сході України. Протокол має 12 пунктів і передбачає, зокрема, обмін військовополоненими, забезпечення гуманітарної допомоги, моніторинг режиму припинення вогню на кордоні.

XS
SM
MD
LG