Доступність посилання

ТОП новини

У ГПУ почали роботу іноземні представники слідчої групи з розслідування катастрофи «Боїнга»


У Генеральній прокуратурі України розпочали свою роботу іноземні представники міжнародної слідчої групи з розслідування катастрофи літака «Малайзійських авіаліній» (МН-17). Про це йдеться у повідомленні на сайті Генпрокуратури.

У ГПУ нагадали, що генеральний прокурор України Віталій Ярема відповідно до повноважень, наданих Кримінальним процесуальним кодексом України і відповідно до міжнародних договорів у сфері правової допомоги у кримінальних справах, вперше в історії України підписав угоду про створення міжнародної спільної слідчої групи.

«Вказану угоду також підписали керівники прокуратури і правоохоронних органів Королівства Нідерландів, Королівства Бельгії, Австралійського Союзу, представники яких увійшли до складу зазначеної міжнародної спільної слідчої групи, а також Євроюсту та Малайзії», – йдеться в повідомленні.

Співпраця українських прокурорів і слідчих з іноземними колегами, на думку Яреми, дасть змогу забезпечити ефективне розслідування авіакатастрофи, що сталася 17 липня над територією Донецької області.

Внаслідок катастрофи літака загинули всі 298 людей, що були на борту «Боїнга».

Захід і Україна заявляли, що мають докази того, що літак збили проросійські бойовики із комплексу «Бук» за ймовірної підтримки Москви. Бойовики і Росія свою причетність відкидають.

Сьогодні Рада безпеки Нідерландів оприлюднила попередній звіт, в якому йдеться, що «Боїнг-777» розпався в повітрі в результаті ураження ззовні.

XS
SM
MD
LG