Доступність посилання

ТОП новини

Податківці обіцяють підтримати тих, хто захоче відроджувати бізнес на Донбасі


Умови ведення малого і середнього бізнесу на Донбасі по завершенні військових дій будуть надзвичайно складними, тому Державна фіскальна служба України готова надати преференції тим бізнесменам, хто захоче повернутись на Донеччину і Луганщину. Про це повідомив голова служби Ігор Білоус.

Водночас, за його словами, процес відродження малого бізнесу у цих областях триватиме за вельми складних умов, оскільки наразі у регіоні зруйнована економіка.

«Нам потрібно закінчити військові дії, зрозуміти масштаби й об’єми пошкоджень і втрат – що знищено, як і наскільки знищено, чи може бізнес взагалі повернутись у те середовище. Звичайно, великі підприємства будуть змушені це зробити, а за малі підприємства я не знаю, це займе певний час. Є різні ідеї – і створити вільну економічну зону, і надати бізнесу преференції і пільги. Я думаю, ми це будемо обговорювати, які тільки закінчиться військовий конфлікт», – зазначив Білоус.

За даними Державної фіскальної служби, у Луганській і Донецькій областях унаслідок бойових дій знищені близько 600 підприємств.

Збитки сягають кількох мільярдів гривень, повідомив Білоус.

За його словами, за серпень Україна недоотримала близько 900 мільйонів гривень податків з Донецької і Луганської областей.

XS
SM
MD
LG