Доступність посилання

ТОП новини

Біля Києва виявили дві схованки зі зброєю – міліція


У лісосмузі біля Києва знайшли схованку, в якій виявили гранатомет, повідомили у Головному управлінні МВС України у Київській області.

За повідомленням, до Бориспільського міськвідділу надійшло повідомлення від невідомого громадянина про те, що в лісосмузі, поблизу села Петрівське Київської області, закопана зброя.

На пошуки схованки виїхала слідчо-оперативна група, експертно-криміналістична лабораторія обласної міліції та кінологічна служба.

Правоохоронці під час обстеження ділянки лісу виявили дві схованки з боєприпасами, заявили в міліції. В одній зі схованок був військовий речовий мішок і розгрузка, гранати, рукавички, понад 150 патронів різного калібру, предмети схожі на гранати РГД-5 і Ф-1, запали. А в другій схованці – спальний мішок, всередині якого був пристрій, зовні схожий на гранатомет РПГ, з трьома зарядами до нього і металевий ящик зі 700 патронами, повідомили в МВС.

Співробітники вибухо-технічної служби вилучили зброю і направили її на експертизу.

За даним фактом відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Наразі правоохоронці з’ясовують, звідки і яким чином зброя могла потрапила до Київської області, подальше її застосування. Триває розслідування.

XS
SM
MD
LG