Доступність посилання

ТОП новини

«Іловайську справу» розслідують за статтею «недбале ставлення до військової служби»


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

Розслідування обставин загибелі і захоплення в полон бійців добровольчих батальйонів Збройних сил України біля Іловайська здійснює військова прокуратура, повідомив спікер Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

«Проводиться досудове слідство в рамках кримінального провадження щодо частиною 3 статті 425 Кримінального кодексу України «Недбале ставлення до військової служби, що спричинило значну шкоду чи тяжкі наслідки, скоєні в умовах воєнного стану чи бойової ситуації», – заявив він.

Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від п’яти до восьми років.

Лисенко заявив, що слідчі вивчають, як планувалися і проводилися операції в Іловайську.

«Призначена військово-тактична експертиза, що дасть відповіді щодо правомірності ухвалення рішень командним складом сил АТО і ступеня їхньої відповідальності», – наголосив він.

Наприкінці серпня бійці низки добровольчих батальйонів потрапили в оточення під Іловайськом Донецької області. Кількість загиблих і поранених під Іловайськом бійців наразі невідома: ці дані обіцяють оприлюднити після завершення операції.

У парламенті на закритому засіданні 4 вересня була створена тимчасова слідча комісія з розслідування обставин загибелі і захоплення в полон бійців сил АТО.

XS
SM
MD
LG