Доступність посилання

ТОП новини

Влада Харкова каже, що не саботує поставки техніки для зони бойових дій


Райони Харкова не отримували розпорядження від облдержадміністрації про порядок ведення мобілізації автотехніки і відшкодування в разі її псування в зоні бойових дій, заявив заступник міського голови Харкова Ігор Терехов.

Відповідаючи на звинувачення голови Харківської обладміністрації Ігоря Балути про саботаж міської влади щодо проведення мобілізації техніки для потреб силовиків, Терехов наголосив, що керівник області майже вдвічі зменшив результати збору районними адміністраціями автотехніки для потреб фронту. За словами заступника Геннадія Кернеса, це було зроблено навмисно, бо «пан Балута і його адміністрація провалили мобілізацію в харківській області. А винним у цьому хочуть зробити Кернеса».

«Балута написав про 25% мобілізованої техніки по Харкову, але він як мінімум вдвічі занизив кількість техніки, яку районні військкомати міста передали напряму до армії. Якщо ж говорити про те, скільки техніки було оглянуто і яка могла б бути доставлена, але, через певні технічні обставини була не доставлена, то це безумовно за сто відсотків», – заявив Ігор Терехов Радіо Свобода.

Заступник міського голови каже про брак спеціальної постанови від обладміністрації, яка регулює відшкодування збитків, якщо техніка зіпсується в результаті під час бойових дій.

«У районних воєнкомів не було підстав прийти на підприємство і затребувати ту чи іншу автотранспортну техніку, бо немає такого розпорядження від обладміністрації! ХОДА повинна була видати розпорядження, на підставі якого можна вилучати техніку, на підставі якого потім виплачуватиметься компенсація, якщо ця техніка зіпсується і її не повернуть після проведення АТО. Тому все, що було мобілізовано в Харкові, було зроблено завдяки повазі власників тих чи інших підприємств до нас як до міської влади, повазі до військкомів і завдяки соціальній відповідальності бізнесу», – заявив Терехов в інтерв’ю Радіо Свобода.

За його словами, 29 серпня міськрада надіслала листа до Генпрокуратури з проханням розібратися в тому, чи виконала Харківська облдержадміністрація свої прямі функції з мобілізації.

Раніше голова обласної державної адміністрації Ігор Балута на сторінці Facebok звинуватив команду Геннадія Кернеса у саботажі поставок авто техніки для потреб української армії і закликав органи прокуратури дати відповідну правову оцінку діям міського керівництва.

XS
SM
MD
LG