Доступність посилання

ТОП новини

Після допиту і обшуку проукраїнська активістка Богуцька покинула Крим


Кримська активістка Єлизавета Богуцька
Кримська активістка Єлизавета Богуцька

Кримська активістка Єлизавета Богуцька, відома своїми проукраїнськими поглядами, після обшуку в її будинку та шестигодинних допитів, покинула анексувати Крим, повідомляє Крим.Реалії.

За інформацією «Центру журналістських розслідувань», Богуцька заявила, що поїхала сама і сподівається, що це тимчасово.

«Я поки що на деякий час. Далі буде видно, на скільки, на який час. Я вночі поїхала. Припустила, що вранці, може бути, знову прийдуть стріляти мою собаку під виглядом того, що їм необхідні якісь мої підписи. Я вирішила, що краще буду писати статті на волі, ніж не писати їх у в’язниці. Я одна. Діти і чоловік залишилися у Сімферополі. Але я не думаю, що на них буде чинитися тиск. Занадто це буде відверто і нахабно, якщо буде чинитися тиск на мою сім’ю», – повідомила Єлизавета Богуцька.

Вранці 8 вересня у будинок кримської активістки і блогерки Єлизавети Богуцької прийшли з обшуком силовики. Як повідомив Крим.Реаліі чоловік активістки, у будинок прийшли силовики у супроводі автоматників. Шукали наркотики, заборонену літературу та зброю.

Підставою для обшуку стало те, що Єлизавета у травні брала участь у зустрічі національного лідера кримських татар Мустафи Джемілєва в Армянську.

Після обшуку силовики вилучили всю комп’ютерну техніку, яку відвезли разом з Єлизаветою в райвідділ. Після того як до райвідділу прибув адвокат, Єлизавету Богуцьку відпустили.

Єлизавета Богуцька відома під псевдонімом Ліза Богутськи писала у соціальних мережах і різних виданнях, зокрема і на сайті Крим.Реаліі, статті, спрямовані проти анексії Криму і на захист прав кримчан, незгодних з приєднанням Криму до Росії.

Єлизавета Богуцька, архівне фото
Єлизавета Богуцька, архівне фото

XS
SM
MD
LG