Доступність посилання

ТОП новини

«Брати Гадюкіни» випустили альбом, в якому Путіна душить жаба


Гурт «Брати Гадюкіни» під час презентації альбому «Made in Ukraine», 9 вересня 2014 року
Гурт «Брати Гадюкіни» під час презентації альбому «Made in Ukraine», 9 вересня 2014 року

«Брати Гадюкіни» повертаються з новим альбомом під назвою «Made in Ukraine». 16 треків у традиційній «Гадам» манері розповідають про нещасливу любов, патріотизм, еміграцію і навіть про перевагу молитви над гаджетами. Шанувальники гурту можуть прослухати і завантажити альбом з офіційного сайту, а ще допомогти «Волонтерській сотні». Гроші, які люди готові заплатити за їхню музику, «Брати Гадюкіни» просять передати пораненим і переселенцям.

«Made in Ukraine» – пише по небу дим. Летимо на планети, де не буває зим» – так звучить приспів пісні, назва якої стала назвою нового альбому гурту «Брати Гадюкіни».

16 треків «Гади» писали два роки, понад рік тривала робота над альбомом, втім, таке очікування було виправданим – український Rhythm&Blues, гуцульський reggae, львівський шансон і актуальні тексти музиканти поєднали у притаманній лише їм неповторній манері. Випереджаючи питання: «А хто ж співає замість Сергія Кузьмінського?», музиканти відповідають: співають усі.

Обкладинка альбому «made in Ukraine» гурту «Брати Гадюкіни»
Обкладинка альбому «made in Ukraine» гурту «Брати Гадюкіни»

На обкладинці Павло Крахмальов, Геннадій Вербяний, Михайло Лундін і Ігор Мельничук зображені у вигляді фігурок, вирізаних з пінопласту. Маленькі, кольорові і дещо карикатурні ззовні, але доросліші всередині – такі нові Гадюкіни, каже продюсер гурту Соня Сотник.

«Спочатку вони з’явилися, коли розвалився Радянський Союз, а тепер вони з’явились, коли народжується Україна. Знову «Брати Гадюкіни» поруч у найскладніші часи», – каже вона.

«Дусить Вову жаба»

На створення альбому «Братів Гадюкіних» підштовхнув Майдан, а потім і події на Сході. Через це уникнути політичних контекстів не вдалось, зізнаються Гадюкіни. У пісні «Жаба» музиканти не стримались, щоб не згадати російського президента.

«Рве Хома хом’якам газети, розмовляє сом з Опанасом, Міша мишам роздав дві карти, поділився останнім матрасом, голуб Гоші намітив гроші, Юру чорний кіт обминає, а у Вови царська особа, яку під майкою шляк трафляє. Ени-бени-раба, дусить Вову жаба. Дусить жаба, дусить, ніяк не попустить», – співається у пісні.

Гроші за музику – волонтерам

Основна ідея альбому – єдність усіх українців, каже співак Ігор Мельничук. «Для мене особисто цей альбом несе в собі думку, що Україні треба збиратись, всім людям разом – і тим, які поїхали, і тим, які збираються поїхати, тому що Євросоюз не означає, що я без «шенгену» можу їхати звідси, а навпаки: люди повинні бути разом тут», – зазначив Мельничук.

Тому єдність музиканти просять виявити і своїх шанувальників. На офіційному сайті поруч із кнопкою «завантажити» альбом, вони помістили кнопку «допомогти» і закликали гроші, які слухачі хотіли б заплатити за їхню музику, пожертвувати пораненим у зоні АТО та переселенцям і надіслати на рахунки «Волонтерської сотні».

Втім, без офіційної презентації не обійдеться. Усі пісні з альбому «Made in Ukraine» можна буде почути наживо у Зеленому театрі в Києві 12 вересня. А згодом і на концертах в рамках спеціального туру – у Львові, Тернополі, Києві, Одесі, Миколаєві та інших містах України.

  • Зображення 16x9

    Ірина Стельмах

    На Радіо Свобода працюю з вересня 2012 року. У 2011 році отримала диплом бакалавра журналістики ЛНУ імені Івана Франка. Того ж року вступила на магістратуру у Могилянську школу журналістики. Активно вдосконалюю знання англійської, польської та болгарської мов. Займалась плаванням, дублюванням фільмів та серіалів українською .

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG