Доступність посилання

ТОП новини

У понеділок біля Маріуполя пролунало понад 10 вибухів – ОБСЄ


Представники спостережної моніторингової місії ОБСЄ (СММ) зафіксували понад 10 вибухів побіля Маріуполя Донецької області 8 вересня. Про це йдеться у повідомленні ОБСЄ.

«У Маріуполі між 4.15 і 4.20 СММ чула 11 вибухів зі сходу, швидше за все випущених із ракетної установки «Град» чи у результаті артилерійського обстрілу, ще два – о 7.45 на північний схід від Маріуполя», – йдеться у повідомленні ОБСЄ.

В ОБСЄ повідомляють, що українська армія встановила блокпост біля села Гнутове, що за 22 кілометри від Маріуполя. «Під час відвідування цього блокпоста представників ОБСЄ поінформували, що у селі Павлополь, за 30 кілометрів від Маріуполя був зруйнований міст», – повідомляє СММ.

Наразі Маріуполь перебуває під контролем українських силовиків, але сепаратисти неодноразово заявляли про бажання отримати контроль над цим містом.

5 вересня в Мінську контактна група підписала протокол про негайне припинення вогню з 18:00 за київським часом на сході України. Протокол має 12 пунктів і передбачає, зокрема, обмін військовополоненими, забезпечення гуманітарної допомоги, моніторинг режиму припинення вогню на кордоні.

XS
SM
MD
LG