Доступність посилання

ТОП новини

Донбас не зможе розвиватися, якщо буде закритою територією – політичний експерт


Володимир Лупацій
Володимир Лупацій

Донбас – експортноорієнтований регіон, і він не може нормально розвиватися, якщо його закрити для зовнішнього світу, заявив виконавчий директор соціальних досліджень «Софія» Володимир Лупацій в ефірі Радіо Свобода.

«Якщо навіть Донбас стане всередині України певною зоною, він має забезпечити відкритість для експортно-імпортних операцій, інакше він не зможе жити, незалежно від того, яка там буде модель влади», – зазначив Володимир Лупацій.

За його словами, в даному випадку порівнювати Донбас з Придністров’ям недоречно, адже він має інше значення для України, там інша структура економіки та більша кількість населення.

10 вересня президент України Петро Порошенко повідомив, що наступного тижня до Верховної Ради буде внесений законопроект про тимчасовий порядок місцевого самоврядування для окремих районів Донецької і Луганської областей.

Кілька місяців на сході України триває збройне протистояння. Проросійські бойовики із угруповань «ДНР» і «ЛНР» контролюють значну територію Донбасу і не визнають влади Києва у регіоні.

XS
SM
MD
LG