Доступність посилання

ТОП новини

У Києві презентували фільм «Плем’я»


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У київському кінотеатрі «Мегаплекс» відбулася прем’єра фільму «Плем’я» Мирослава Слабошпицького. Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, показ відвідали найспритніші кіномани та запрошенні політики і зірки культури.

«Показ фактично вважається допрем’єрним, адже лише завтра (у четвер) фільм вийде у широкий прокат», – пояснила Олександра Кравченко із прес-служби українського кінодистриб’ютора «Артхаус Трафік».

«Про цей фільм треба якомога менше говорити, щоб якомога більше людей його побачили», – говорить музикант Дмитро Шуров. Він вважає неправильним, що фільм «Плем’я» не був номінованим на премію «Оскар».

Допрем'єрний показ відвідали Фагот (гурт ТНМК), актриса Наталя Сумська, режисер Тарас Ткаченко, співак the Maneken, художник Олександр Ройтбурдт, Андрій Халпахчі.

У четвер фільм «Плем’я» вийде у широкий прокат. За словами Олександри Кравченко, його покажуть у 36 кінотеатрах країни.

«Плем'я» – експеримент у галузі кіно: фільм повністю знято мовою жестів, у ньому немає субтитрів і закадрового голосу, а всі ролі у фільмі виконали непрофесійні глухі актори.

У Європі фільм «Плем'я» зібрав призи та відзнаки найбільших кінофестивалів: гран-прі канського Тижня критики, гран-прі фестивалю імені Андрія Тарковського «Дзеркало», гран-прі сербського фестивалю «Палич» та фестивалю «Золотий Абрикос» у Єревані. Фільм увійшов до конкурсної програми Лондонського міжнародного фестивалю і претендує на звання найкращого повнометражного дебюту.

XS
SM
MD
LG