Доступність посилання

ТОП новини

Путін наказав перевести Східний військовий округ у повну бойову готовність


Володимир Путін
Володимир Путін

Президент Росії Володимир Путін розпорядився провести раптову перевірку бойової готовності всього складу військ Східного військового округу. Про це рішення Верховного головнокомандувача Збройними силами Росії повідомив сьогодні міністр оборони Сергій Шойгу.

Відповідно до розпорядження президента, Шойгу наказав сьогодні з 10:00 за московським часом (9:00 за Києвом) привести в повну бойову готовність війська Східного військового округу, а також з’єднання і військові частини, що дислокуються на її території.

Також Міноборони доручили провести перевірки цивільних відомств щодо їх готовності до виконання завдань в умовах воєнного часу. Вони пройдуть в адміністраціях Забайкальського, Приморського, Хабаровського і Камчатського країв, Амурської і Сахалінської областей.

У серпні російські війська вже проводили на Далекому Сході наймасштабніші за 30 років навчання. Вони відбувалися в районі Курильських острів, і в них брали участь Тихоокеанський флот, сили Повітряно-десантних військ (ПДВ) і військової авіації. У відповідь на них свій протест висловила Японія, заявивши, що масштабні військові маневри в районі спірної території неприйнятні.

Раніше в квітні в Ростовській області Росії пройшли навчання у відповідь на загострення ситуації на сході України. А в червні в Калінінградській області проходили навчальні маневри із залученням сил ПДВ, Балтійського флоту і ВПС.

XS
SM
MD
LG