Доступність посилання

ТОП новини

Обама розповів, як знищуватимуть терористів з ІДІЛ, згадав Україну


Терористичне угруповання ІДІЛ (Ісламська держава Іраку та Леванту) зрештою буде знищено за допомогою вичерпної та послідовної стратегії протидії тероризму. Про це президент США Барак Обама заявив у середу ввечері у своєму зверненні до Америки.

За словами Обами, терористичне угрупування ІДІЛ може перерости у загрозу Сполученим Штатам Америки, якщо не зустріне протидію. Президент США зазначив, що лідери ІДІЛ вже озвучували погрози на адресу Америки та їх союзників.

«У регіоні, який знав так багато кровопролиття, ці терористи вирізняються виключною брутальністю. Вони страчують полонених в'язнів. Вбивають дітей. Забирають у рабство, ґвалтують та примушують жінок до одруження. Вони погрожували релігійній меншині геноцидом. У своїй варварській жорстокості, вони забрали життя двох американських журналістів – Джима Фолі та Стівена Сотлофа», – відзначив Обама.

Президент США також звернув увагу, що так звана «Ісламська держава», не представляє собою іслам, які релігію і не є державою.

Президент Обама наголосив, що хоча ставить за мету знищення ІДІЛ, «цей бій не буде вестись виключно Америкою», а американські військові не будуть брати участь у операціях на суходолі.

«Після консультацій з союзниками закордоном та Конгресом, я можу оголосити, що Америка очолить широку коаліцію покликану відкинути цю терористичну загрозу», – заявив Обама.

За словами президента США, ключовими елементами стратегії знищення ІДІЛ стануть: систематична кампанія ударів з повітря; підтримка сил, які воюють з терористами у регіоні; використання контртерористичих засобів (розвідка, посилення оборони, перекриття каналів фінансування, протидія ідеології, перекриття потоку іноземних бійців до та з регіону); надання гуманітарної допомоги постраждалим цивільним.

Обама також наголосив, що він буде головувати на засіданні Радбезу ООН, яке буде скликано з метою здійснити додаткову мобілізацію міжнародної громадськості для знищення ІДІЛ.

Частину своєї промови Обама також присвятив аналізу становища США.

Президент відзначив, що Америка переживає значний економічний підйом і має найкращі на планеті можливості знайти своє місце у майбутньому.

Обама також зауважив, що міжнародне лідерство США є константою у мінливому світі.

При цьому президент США зазначив, що саме Америка «мобілізувала світ проти російської агресії та на підтримку права народу України визначати власну долю».

«Від Європи до Азії – від Африки до роздертих війною столиць Близького Сходу – ми виступаємо за свободу, справедливість та достоїнство. Це цінності, які спрямовують нашу націю з часу її створення», – зазначив Обама.

Сайт Білого дому пропонує до ознайомлення деталі стратегії США з приводу знищення ІДІЛ.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG