Доступність посилання

ТОП новини

За час перемир’я позиції українських силовиків обстрілювали 129 разів – РНБО


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

З початку оголошення режиму припинення вогню з 18:00 5 вересня зафіксовано 129 обстрілів позицій силових структур України, повідомив речник інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

За його словами, протягом минулої доби бойовики скоїли близько 20 обстрілів блокпостів і позицій підрозділів Збройних сил України в Донецькій області в районах населених пунктів Кіровське, Авдіївка, Майорське, Староласпа, Малоорлівка, Комишуваха, Попасна, Красногорівка, Петрівське, Карпівка. Позиції в районі аеропорту Донецька були обстріляні тричі.

Як заявив Лисенко, бойовики здійснили також обстріли населених пунктів Дебальцеве Донецької і Піски Луганської областей, видаючи їх за дії української артилерії.

Водночас, за словами речника, за минулу добу втрат серед військовослужбовців немає.

5 вересня в Мінську контактна група підписала протокол про врегулювання з 12 пунктів, який передбачає, зокрема, негайне припинення вогню з 18:00 того дня за київським часом на сході України, обмін військовополоненими, забезпечення гуманітарної допомоги, моніторинг режиму припинення вогню і моніторинг за становищем на українсько-російському кордоні.

XS
SM
MD
LG