Доступність посилання

ТОП новини

На 44-й «Молодості» українське кіно буде в кожній конкурсній програмі – Халпахчі


Київський кінофестиваль «Молодість» оголосив перші стрічки повнометражного міжнародного конкурсу. У ньому, серед іншого, візьме участь фільм «Брати. Остання сповідь» української режисерки Вікторії Трофименко, який влітку відзначили на Московському кінофестивалі.

Директор «Молодості» Андрій Халпахчі переконує: цього року українське кіно опиниться, найімовірніше, в усіх категоріях міжнародного конкурсу. Окрім того, організатори хочуть реконструювати показ фільму «Тіні забутих предків» у кінотеатрі «Україна» до 50-річчя прем’єри.

(Трейлер до фільму «Брати. Остання сповідь»)

У позаконкурсній програмі, окрім звичних франкомовних та німецькомовних панорам, буде добірка «Словацький фокус». Таким чином Словаччина висловила підтримку Україні.

А російське кіно представлять у програмі «Кіно морального спротиву». «Це дуже сильні фільми, що показують іншу Росію і демонструють розуміння ситуації, в якій знаходиться країна під диктатурою Путіна», – зазначив Андрій Халпахчі. Окрім того, у конкурсній програмі також покажуть «Клас корекції» режисера Івана Твєрдовського, а серед запрошених на фестиваль гостей – акторка Лія Ахеджакова.

Цього року бюджет «Молодості» скоротився, повідомляють організатори і запрошують відвідувачів допомогти благодійними внесками.

Склад журі кінофестивалю поки що не оголошують. Відомий лише один учасник – це режисер Олег Сенцов, що зараз перебуває в Москві під арештом.

«Молодість» стартує у Києві 25 жовтня.

XS
SM
MD
LG