Доступність посилання

ТОП новини

ЄС додасть до санкційного списку 24 осіб – Рада Євросоюзу


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

В ЄС додадуть до санкційного списку 24 фізичних осіб, зокрема нових керівників угруповання «ДНР», членів «уряду» Криму, а також керівників і бізнесменів з Росії, йдеться в заяві Ради Європейського союзу.

«24 людини будуть внесені до списку осіб, на яких поширюється заборона на в’їзд, а також заморожування активів. Йдеться про людей, які ставлять під загрозу територіальну цілісність України», – наголошується в документі.

Таким чином, список фізичних осіб, на яких поширюватимуться обмежувальні заходи Євросоюзу, тепер містить 119 осіб.

Крім того, як йдеться в заяві, під санкції Європейського союзу підпадуть п’ять найбільших державних банків Росії, три основні оборонні і три енергетичні компанії.

За документом, санкції включають в себе посилення обмеження на доступ Росії до ринків капіталу ЄС. Громадяни і компанії Євросоюзу не можуть більше надавати кредити п’яти найбільшим російським державним банкам. Буде заборонена торгівля новими облігаціями, акціями або аналогічними фінансовими інструментами з терміном погашення більше 30 днів, виданими тими ж банками.

Буде заборонене фінансування боргів трьох основних оборонних компаній і трьох великих енергетичних компаній Росії, а також заборонено торгівлю їхніми облігаціями і капіталами з терміном погашення більше 30 днів.

Під заборону також підпаде надання послуг, пов’язаних з видачею зазначених фінансових інструментів, наприклад, брокерських.

Не будуть більше надаватися послуги, необхідні для глибоководної розвідки і видобутку нафти, розвідки арктичної нафти або виробництва сланцевих нафтових проектів у Росії. Заборона на експорт товарів подвійного призначення і технологій для військового використання у Росії буде поширена на дев’ять змішаних оборонних підприємств, які не повинні отримувати товари подвійного призначення з Євросоюзу.

Додаткові санкції ЄС набудуть чинності 12 вересня після публікації в «Офіційному журналі».

XS
SM
MD
LG