Доступність посилання

ТОП новини

США оголосять нові санкції проти Росії 12 вересня


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

12 серпня США оголосять нові санкції проти Росії за участь Кремля у «дестабілізації України упродовж останніх місяців». Про це заявив президент США Барак Обама.

Обмеження стосуватимуться російських фінансового, оборонного та енергетичного секторів. За словами Обами, вони «посилять політичну ізоляцію Росії та її економічні витрати, йдеться зокрема про галузі, важливі і близькі до (президента Росії – ред.) Володимира Путіна».

Розширення санкцій є відповіддю на «наявність російського важкого озброєння і російських військ в Україні», наголосив Барак Обама.

Москва відкидає свою причетність до підтримки сепаратистів на українському Донбасі.

«Якщо Росія повністю виконає свої зобов’язання, санкції можуть бути зупинені», – сказав президент США.

У четвер президент Європейської ради Герман Ван Ромпей повідомив, що нові санкції ЄС проти Росії за її роль у дестабілізації ситуації в Україні вступлять у силу 12 вересня, але вони можуть бути послаблені чи зняті. За його словами, ЄС спостерігатиме за мирним процесом на сході України, щоб вирішити вкінці вересня, чи є позитивні зміни.

Нові санкції Євросоюзу посилять обмеження щодо продажу зброї з російськими оборонними компаніями. Вони також включають заборону фінансування країнами ЄС російських енергетичних компаній, таких як «Роснєфть», «Транснєфть» і «Газпром нєфть».

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров назвав ці санкції «недружнім кроком» і застеріг, що відповідь Москви буде «абсолютно пропорційною».

Санкції були формально узгоджені у Брюсселі 8 вересня, але їхню публікацію в «Офіційному журналі» ЄС відклали, щоб дати час оцінити імплементацію режиму припинення вогню у східній Україні між Києвом та сепаратистами.

XS
SM
MD
LG