Доступність посилання

ТОП новини

Режисер «Поводиря» Олесь Санін викликав на дуель авторів фільму «Плем’я»


Режисер «Поводиря» Олесь Санін викликав на дуель авторів фільму «Плем’я»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:48 0:00

Режисер кінострічки «Поводир» Олесь Санін викликав на дуель у кінотеатрі творчу групу іншого українського фільму «Плем’я». Він пропонує провести одночасні покази обох фільмів і надати змогу публіці вирішувати питання про подання кандидата на здобуття премії «Оскар».

Підставою для виклику стала заява співпродюсера фільму «Плем’я» Дениса Іванова, який вважає українське голосування за висування кандидатури на «Оскара» заангажованим і збирається оскаржити це рішення до американської Кіноакадемії.

Олесь Санін виклав свою ідею в Рівному, де відбувся допрем’єрний показ художнього фільму «Поводир, або Квіти мають очі». Сюжет фільму, знятий за сценарієм рівнянина Олександра Ірванця на кіностудії «Пронто фільм», розгортається на тлі трагічних для України часів колективізації, голодомору та чекістських репресій. Ключові епізоди відзняті на території Рівненщини – у Тараканівському форті та в заповіднику «Базальтові стовпи».

В основі «Поводиря» – історія учасників з’їзду народних співців України (кобзарів) 30 грудня 1930 року, яких згодом розстріляли сталіністи. Лейтмотивом стала історія американського хлопчика, котрий мимоволі став свідком страшних репресій у радянській Україні.

У «Поводирі» грають Станіслав Боклан, Олександр Кобзар, співачка Джамала (одна з головних ролей), кобзар Тарас Компаніченко, а головну роль виконав онук дисидента Михайла Сороки – Антон Грін. Поряд із ними ролі сліпих кобзарів виконують шістдесят людей із вадами зору, серед них і харківський кореспондент Радіо Свобода Володимир Носков.

XS
SM
MD
LG