Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко обіцяє прискорення реформ після завершення війни і виборів до Ради


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент Петро Порошенко називає причинами повільного проведення реформ в Україні конфлікт на Донбасі і старий склад Верховної Ради. Про це він сказав під час конференції «Ялтинська європейська стратегія» у Києві.

«Після Майдану у нас новий народ, але старий парламент і старі правила гри. Це одна з причин, чому я оголосив про нові парламентські вибори. По-друге, буду відвертий, інвестиції не приходять у країну, яка перебуває у стані війни. Нам украй необхідно досягти миру», – заявив глава держави.

Водночас він наголосив, що війна не є виправданням непроведення реформ. Порошенко додав, що перелік реформ уже записаний в угоді про асоціацію з ЄС, зокрема, про верховенство права, створення умов для інвесторів, дерегуляцію.

«Я вам обіцяю, що зроблю все, що можу, щоб реформи реалізовувалися швидше... Про які реформи йдеться? Все дуже просто – Угода про асоціацію з ЄС. Важливо почитати всі положення цієї угоди. Ви побачите там необхідність боротьби з корупцією, просування інвестиційного клімату, безпеку інвестиції, верховенство права, все те, що країні потрібно. Це стане моїм найголовнішим пріоритетом одразу після парламентських виборів», – сказав Порошенко.

Український уряд докладає зусиль для наповнення бюджету, втім бойові дії на сході країни суттєво впливають на стан її економіки. Зокрема, МВФ прогнозує падіння рівня ВВП на 6,5% у 2014 році. Такі висновки Фонд оприлюднив, аналізуючи, як Україна виконує зобов’язання для отримання чергового траншу.

XS
SM
MD
LG