Доступність посилання

ТОП новини

Завданням України на найближчі 10 років мають бути реформи – президент Естонії


Тоомас Гендрік Ільвес
Тоомас Гендрік Ільвес

Європа має відновити мир на континенті, де зараз йде війна в Україні через її проєвропейські амбіції, а завдання цієї держави на наступне десятиріччя – реалізувати реформи, заявив президент Естонії Тоомас Гендрік Ільвес під час 11-ї зустрічі «Ялтинської європейської стратегії» у Києві.

«Україна як незалежна суверена держава зробила свій європейський вибір і зараз вона страждає від війни, – сказав президент Естонії. – Бажання країни приєднатися до НАТО або бажання приєднатися до ЄС, щоб підписати угоду про ратифікацію, не може бути причиною для того, щоб вторгатися в цю країну».

Ільвес заявив, що на Україну чекають величезні реформи, Естонія обіцяє допомогти їх реалізувати. Водночас, зазначив президент Естонії, процес реформ не може відбуватися у час війни. «Порошенко вчиняє гераклові подвиги, намагаючись проводити реформи під час війни», – сказав Ільвес.

У Києві 11-13 вересня відбувається 11-а щорічна зустріч «Ялтинської європейської стратегії». Раніше захід відбувався в Ялті, але через анексією Криму організатори змушені були перенести його до столиці України.

XS
SM
MD
LG