Доступність посилання

ТОП новини

Волонтери та школярі Дніпропетровська опікуються пораненими українськими бійцями


Волонтери й школярі Дніпропетровська опікуються пораненими бійцями в лікарнях
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:00 0:00

Волонтери й школярі Дніпропетровська опікуються пораненими бійцями в лікарнях

Лікарні Дніпропетровська, які приймають поранених бійців із зони бойових дій на Донбасі, не мають «критичних проблем» з матеріальним забезпеченням для порятунку поранених. Про це Радіо Свобода у п’ятницю повідомили у Штабі національного захисту Дніпропетровської області.

«У жодній з лікарень немає таких критичних проблем, щоб були потрібні великі суми грошей, щоб когось врятувати. Якщо таке питання постає, то запит одразу ж направляється до обласної державної адміністрації й до центрів допомоги пораненим», – сказала речниця штабу Катерина Леонова.

За її словами, наразі волонтери Центру допомоги військовим та пораненим, який діє при штабі, починають збирати теплі речі для військових. Особлива потреба є у «флісках» – светрах з м’якої тканини на застібках-блискавках, які зручно одягнути на травмованих солдатів. Крім того, як повідомила Леонова, у поранених бійців є необхідність у засобах зв’язку, зокрема із виходом в інтернет, та картках поповнення телефонних рахунків.

Водночас координатор волонтерів у військовому шпиталі Дніпропетровська Ірина Носова уточнила, що теплі речі для військових, які перебувають у медичних установах, мають бути новими, а також додала, що вже є потреба у теплому взутті і в деяких харчах.

«Я дуже прошу приносити нові речі для наших поранених. Вони це заслужили! Якщо приноситимуть добрі вовняні речі, які вже були у користуванні, то ми їх передаватимемо для АТО та для переселенців. Також потрібне взуття, кросівки, можна недорогі. Крім того, завжди потрібний одноразовий посуд, кава, чай, зокрема, кава без кофеїну, багатьом пацієнтам можна лише таку», – сказала волонтер.

За її словами, радіють поранені солдати й відвідинам дітей. У п’ятницю школярі Дніпропетровська принесли бійцям листи підтримки, обереги, домашню випічку та пиріжки зі шкільної їдальні, які мають нагадати солдатам про дитинство й домівку.

З початку бойових дій на сході України, за даними зі Штабу національного захисту області, лікарні Дніпропетровська прийняли понад тисячу поранених бійців. Наразі їх ставлять на ноги у базовому військовому шпиталі, обласній лікарні імені Мечникова та кількох міських лікарнях.

XS
SM
MD
LG