Доступність посилання

ТОП новини

Донецьк: артобстріли ведуться у двох районах – міськрада


Ситуація у Донецьку напружена, артилерійські обстріли ведуться у двох районах міста. Про це йдеться у повідомленні міської ради Донецька.

«Станом на 12.30 ситуація у Донецьку вкрай напружена. Об 11 годині 40 хвилин почалися артобстріли відразу у двох районах міста – Куйбишевському та Київському. На лінію 101 надходять численні повідомлення про займання внаслідок попадання снарядів від жителів проспектів Курчатова і Партизанського, вулиць шахтопрохідник, Маршала Жукова, Буслаєва. Виїхати в райони і приступити до ліквідації пожеж бригади МНС не можуть, оскільки там все ще ведуться бойові дії», – мовиться у повідомленні.

5 вересня в Мінську контактна група підписала протокол про негайне припинення вогню з 18:00 за київським часом на сході України. Протокол має 12 пунктів і передбачає, зокрема, обмін військовополоненими, забезпечення гуманітарної допомоги, моніторинг режиму припинення вогню на кордоні. Але, як повідомляють в РНБО, перемир’я час від часу порушується.

У неділю в РНБО висловили занепокоєння заявами сепаратистів, що вони не були безпосередніми учасниками зустрічі у Мінську.

Як заявив Борис Литвинов, який називає себе «спікером» «Верховної Ради» «ДНР», представники угруповань «ДНР» і «ЛНР», визнаних в Україні терористичними, брали участь у переговорах у Мінську як спостерігачі і не були безпосередніми учасниками тристоронньої зустрічі.

XS
SM
MD
LG