Доступність посилання

ТОП новини

У РНБО фіксують збільшення обстрілів сепаратистами українських військових


У зоні конфлікту на Донбасі фіксується збільшення кількості обстрілів українських позицій. Про це заявив речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Володимир Польовий.

«У Донецькій області терористи здійснили обстріли у районах населених пунктів Нижня Кринка, Василівка, Малоорлівка, Єнакієво, Гранітне, Шахтарськ, Криничне, Красногорівка, Мар’їнка, Петровське, Новоселівка, Майорськ, Жданівка, Новотроїцьке, Міус, Центральний, Богданівка, Авдіївка, Піски, Тоненьке, Ясинувата, Харцизьк, Новобахмутівка, Пантелеймонівка, Дебальцеве та аеропорту Донецьк. У Луганській облості здійснено обстріли у районах Комишувахи, Попасної, Городища, Співаківки, Золотого, Чорнухіного», – зазначає Польовий.

За його словами, упродовж суботи сепаратисти двічі намагалися штурмувати позиції українських військ.

«Вчора сили АТО відбили 2 штурми російських найманців. Йдеться про черговий штурм аеродрому Донецька та прорив з населеного пункту Пантелеймонівка до Василівки Донецької області. У прориві брали участь понад 200 бойовиків. Атаки ворога відбиті», – говорить Польовий.

У РНБО висловлюють занепокоєння заявами сепаратистів, що вони не були безпосередніми учасниками зустрічі у Мінську. За словами Польового, заяви лідерів сепаратистів загрожують виконанню мирного плану українського президента Петра Порошенка.

Як заявив Борис Литвинов, який називає себе «спікером» «Верховної Ради» «ДНР», представники угруповань «ДНР» і «ЛНР», визнаних в Україні терористичними, брали участь у переговорах у Мінську як спостерігачі і не були безпосередніми учасниками тристоронньої зустрічі.

5 вересня в Мінську контактна група підписала протокол про негайне припинення вогню з 18:00 за київським часом на сході України. Протокол має 12 пунктів і передбачає, зокрема, обмін військовополоненими, забезпечення гуманітарної допомоги, моніторинг режиму припинення вогню на кордоні. Але, як повідомляють в РНБО, перемир’я час від часу порушується.

Кількість обстрілів українських позицій збільшується – РНБО
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:12 0:00

XS
SM
MD
LG