Доступність посилання

ТОП новини

Під Іловайськом загинуло щонайменше 107 українських військових – Гелетей


Під Іловайськом Донецької області загинуло щонайменше 107 українських військових, а російська армія втратила близько 300 солдатів, тіла яких вже вивезли до Росії. Про це заявив міністр оборони України Валерій Гелетей.

«За нашими даними, на сьогодні загинуло 107 осіб», – сказав Гелетей додавши, що точну інформацію можна буде надати пізніше, оскільки наразі ще триває впізнання загиблих.

«З російського боку втрати оцінюють щонайменше в 300 військових, тіла яких вивезено до Росії», – зазначив керівник українського оборонного відомства.

Як повідомив генпрокурор України Віталій Ярема, військові прокурори в Дніпропетровську допитують вище керівництво Збройних сил України у рамках розслідування подій поблизу Іловайська.

Раніше Ярема повідомив, що під час боїв під Іловайськом загинули щонайменше 200 українських бійців.

Наприкінці серпня бійці низки добровольчих батальйонів потрапили в оточення під Іловайськом Донецької області. Кількість загиблих і поранених під Іловайськом бійців наразі невідома: ці дані обіцяють оприлюднити після завершення операції.

У парламенті на закритому засіданні 4 вересня була створена тимчасова слідча комісія з розслідування обставин загибелі і захоплення в полон бійців сил АТО.

За даними РНБО, розслідування обставин загибелі і захоплення в полон бійців добровольчих батальйонів Збройних сил України біля Іловайська здійснюється за частиною 3 статті 425 Кримінального кодексу України «Недбале ставлення до військової служби, що спричинило значну шкоду чи тяжкі наслідки, скоєні в умовах воєнного стану чи бойової ситуації». Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від п’яти до восьми років.

Нам потрібна зброя, яка зупинить Путіна – Гелетей
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:08 0:00

XS
SM
MD
LG