Доступність посилання

ТОП новини

В Україні перебуває понад 3 тисячі російських військових – Гелетей


Валерій Гелетей, архівне фото
Валерій Гелетей, архівне фото

За підрахунками української сторони, нині на території України перебуває понад 3 тисячі військових із Росії – до 3,5 тисяч, заявив у неділю міністр оборони Валерій Гелетей.

При цьому, сказав він на брифінгу, біля кордону з Україною в Росії зосереджено ще понад 25 тисяч російських військових.

За його словами, ці цифри не враховують бойовиків сепаратистських угруповань на кшталт «ДНР» чи «ЛНР» і стосуються саме російських військових – кваліфікованих фахівців, які підсилюють загони сепаратистів чи командують ними.

За словами міністра, Росія почала активно збільшувати кількість своїх військових в Україні з 1 серпня і 25 серпня вже мала в Україні близько 6,5 тисяч військовослужбовців у складі 6 батальйонних оперативно-тактичних груп, але потім, після прибуття спостерігачів ОБСЄ, частину цих військ Росія демонстративно вивела.

Гелетей додав, що українська сторона має також дані про кількість і склад російської бойової техніки на Сході України, але цих даних не назвав.

Міністр також повідомив, що захоплені в російських військових карти свідчать: вони мали плани захопити Донецьку й Луганську області повністю за три дні. Але, сказав Гелетей, ці плани зірвав спротив українських військ під Іловайськом і біля Луганська.

XS
SM
MD
LG