Доступність посилання

ТОП новини

На Донбасі бойовики стріляють і по українських, і по російських військах – Тимчук


Військовий експерт Дмитро Тимчук
Військовий експерт Дмитро Тимчук

На Донбасі протягом вихідних днів противник обстріляв позиції українських військових щонайменше 40 разів. Це сталося в районах Донецька, Дебальцевого, Луганська, Попасної. Водночас відбуваються перестрілки між різними частинами бойовиків, а також між бойовиками й російськими військовими, повідомляє координатор руху «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук.

«Відзначаються випадки «дружнього вогню» між формуваннями бойовиків і регулярними підрозділами армії Російської Федерації. У районі Дебальцевого артилерія терористів обстріляла диверсійно-розвідувальну групу російських військ», – твердить військовий експерт.

«Зафіксовано й перестрілки між групами місцевих терористів, у тому числі із застосуванням артилерії. За нашими даними, ці інциденти викликані низьким рівнем взаємодії між формуваннями бойовиків, а також між керівництвом «ЛНР» і «ДНР» та російським командуванням», – зазначає Тимчук.

Він також вказує на зниження кількості місцевих бойовиків у складі «російсько-терористичних військ» на Донбасі. За даними фахівця, ця частка складає близько 30%, а в деяких районах Луганщини – до 40%.

Росія категорично заперечує присутність своїх військ на Донбасі.

Тим часом, проросійські сепаратисти на своїх сайтах інформують, що вони увійшли на дотепер контрольовану українськими військовими територію аеропорту Донецька. Підтвердження або спростування цих повідомлень із незалежних джерел на цей момент немає.

XS
SM
MD
LG