Доступність посилання

ТОП новини

Майже 40 тисяч жителів Донбасу вже повернулися до своїх помешкань – ДСНС


Майже 40 тисяч жителів Донецької і Луганської областей, які на час бойових дій залишили свої будинки й переїхали до інших регіонів України, повернулися додому, повідомив голова Держслужби України з надзвичайних ситуацій Сергій Бочковський.

«Вперше за останні кілька днів простежується зменшення кількості переселених людей із районів проведення АТО. Йдеться про реверсне переміщення людей – жителі сходу України повертаються додому. Так, за минулу добу в місця постійного проживання повернулося 2281 осіб, з яких значна частина саме в Донецьку область – 1863 людини. Загалом, за даними Міжвідомчого координаційного штабу, до рідних осель уже повернулося 39 тисяч 550 людей», – цитує Бочковського прес-служба ДСНС.

Голова ДСНС України також повідомив, що, попри повернення громадян додому, ще є люди, які на деякий час залишають свої міста. Однак ця кількість, за його словами, щодня зменшується.

«Якщо раніше ми фіксували за добу тисячі переміщених осіб, то за минулу добу з районів проведення АТО й тимчасово окупованої території АР Крим перемістилося лише 391 осіб, з яких 109 дітей і 94 інваліди. Загалом станом на сьогодні ми маємо 268 520 переміщених осіб, що майже на три тисячі менше, ніж було 13 вересня, – 271 614 людей», – сказав Бочковський.

За його словами, люди починають повертатися додому завдяки поступовому відновленню інфраструктури зруйнованих міст і відновленню життєдіяльності на звільнених територіях сходу України.

«Найвищі показники реверсного переміщення зафіксовано саме з Києва – 23,4 тисячі людей, Харківської – 6021 особа, Одеської – 2720 осіб і Запорізької областей – 1475 осіб. Інші регіони мають дещо нижчі показники, проте повернення людей зафіксовано з кожної області України», – заявив Бочковський.

Влада України у квітні розпочала антитерористичну операцію проти проросійських бойовиків на сході України.

XS
SM
MD
LG