Доступність посилання

ТОП новини

На Львівщині почались українсько-американські навчання «Репід Трайдент-2014»


На Львівщині стартували українсько-американські військові навчання
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:55 0:00

На Яворівському полігоні, що на Львівщині, сьогодні урочисто розпочалось українсько-американське навчання «Репід Трайдент-2014». У ньому беруть участь близько 1200 військовослужбовців із 15 країн, зокрема, України, США, Англії, Польщі, Німеччини, Канади, Румунії, Іспанії, Литви, Латвії, Молдови, Болгарії, Азербайджану, Грузії, Норвегії.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, найбільш чисельною є українська група – понад 600 військових, зокрема й учасники бойових дій на сході України, а також американська група – близько 200 осіб. Військовослужбовці використовуватимуть власну табельну зброю і українські бойові машини. Вперше участь у «Репід Трайдент» беруть іспанські військові.

За словами, американського полковника Фреда Рензі, американці не привезли в Україні своєї техніки.

«Для нас теж дуже корисно провести навчання з різними країнами в Україні. Торік я був на таких навчаннях і знову попросився сюди керівником», – сказав Рензі.

Українсько-американські навчання розпочались з підняття українського і американського прапорів і виконання гімну обох країн. Урочистість відбулась скромно і одразу військові одягнули амуніцію і приступили до навчань.

«Цього року це наймасштабніший захід у військовій сфері міжнародного співробітництва. Навчання передбачає дві фази – злагодження штабів за процедурою НАТО та індивідуальної підготовки особового складу щодо виконання миротворчих операцій, а також розіграш сценарію миротворчої операції. Особливістю цьогорічного навчання є те, що характерні риси гібридної війни, яка ведеться на сході України, теж розглядатимуться, і українські військові ділитимуться своїм досвідом», – каже український полковник Олександр Сивак.

Військовослужбовці відпрацьовуватимуть спільні дії під час проведення миротворчої операції. Тема цьогорічних міжнародних навчань – планування і проведення операції щодо стабілізації ситуації, забезпечення і підтримання миру у визначеній зоні. Військові діятимуть згідно з натівськими стандартами щодо проведення миротворчих місії.

Полковник Фред Рензі зауважив, що йому цікаво послухати і дізнатись про досвід українських бійців під час бойових дій на сході. Зокрема, для нього було новиною, що саме український народ сьогодні допомагає Збройним силам України, але, за його словами, це дуже добре.

«Репід Трайдент» проходить в Україні з 1994 року. Цього року це десяті українсько-американські навчання. Навчання триватимуть до 26 вересня.

XS
SM
MD
LG