Доступність посилання

ТОП новини

Газова зустріч ЄС-Україна-Росія 20 вересня не відбудеться – речниця Єврокомісії


Тристороння зустріч Євросоюзу, України і Росії з вирішення спірних газових питань 20 вересня у Берліні не відбудеться, повідомила у Брюсселі у Брюсселі офіційний представник Єврокомісії Марлене Гольцнер.

За її словами, запропонована дата не влаштувала російську сторону.

Як заявила Гольцнер, Єврокомісія наразі очікує пропозиції від російської сторони щодо нової дати для проведення тристоронньої зустрічі з газопостачання, що влаштовуватиме всі три сторони.

Раніше в Єврокомісії заявили, що зустріч із газових питань представників Євросоюзу, України і Росії відбудеться 20 вересня у Берліні.

Перед цим головний радник голови правління НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко заявляв, що тристоронні переговори можуть відбутися у Відні 16 вересня.

Росія встановила для України одну з найвищих цін на газ – майже 500 доларів за тисячу кубометрів. Дорожче газ купує лише Франція, яка платить 550 доларів за тисячу кубометрів.

«Газпром» з 16 червня 2014 року перевів Україну на передоплату постачання російського газу, зменшивши подачу палива для українських споживачів до нуля.

НАК «Нафтогаз України» подав позов щодо ціни газу на російську компанію «Газпром» до арбітражного суду у Стокгольмі.

XS
SM
MD
LG