Доступність посилання

ТОП новини

У Криму повідомляють про напад на будівлю Меджлісу


Будівля Меджлісу обмальована вандалами, 1 вересня 2014 року
Будівля Меджлісу обмальована вандалами, 1 вересня 2014 року

В анексованому Криму невідомі озброєні особи скоїли напад на будівлю Меджлісу кримськотатарського народу. Про це проекту Радіо Свобода «Крим.Реалії» повідомив член Меджлісу, глава благодійної організації «Фонд «Крим» Різа Шевкієв.

За його словами, о 03:15 ночі до будівлі Меджлісу в Сімферополі підійшли троє невідомих, їх обличчя були закриті масками. Двоє чоловіків відразу стали до вхідних дверей, блокуючи вихід з будівлі, в руках одного з них був пістолет.

У цей час, за повідомленням Різи Шевкієва, третій чоловік швидко піднявся по газовій трубі до прапора України, який був встановлений на фасаді будівлі, і зірвав його.

«Після того, як прапор України був скинутий на землю, невідомі підібрали його і швидко пішли. Це сталося за дві хвилини. Таким чином, це була підготовлена, спланована операція», – заявив Шевкієв.

За його словами, відразу ж викликали «поліцію». Подія була записана на камеру відеоспостереження, запис також передадуть «поліції», сказав Шевкієв.

Це не перший випадок, коли з фасаду будівлі, де розташований Меджліс кримськотатарського народу, зривають прапор України.

Також державний прапор України на будівлі Меджлісу кримськотатарського народу в Сімферополі ставав причиною візиту представників поліції.

XS
SM
MD
LG