Доступність посилання

ТОП новини

МЗС Росії: миритися з повзучим наступом на російську мову в країнах Балтики не будемо


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

Міністерство закордонних справ Росії закликає міжнародну спільноту перешкодити «грубому утиску» прав російськомовного населення в країнах Балтії. Про це заявив уповноважений МЗС Росії з питань прав людини, демократії і верховенства права Костянтин Долгов на регіональній конференції російських співвітчизників Латвії, Литви й Естонії, повідомляється на сайті МЗС Росії.

«Не будемо миритися з повзучим наступом на російську мову, який ми спостерігаємо в Прибалтиці. Вважаємо відомі кроки латвійської й естонської влади, спрямовані на утиски статусу і становища російської мови, грубим порушенням основоположних універсальних норм у галузі прав людини», – заявив Долгов.

За його словами, «міжнародна спільнота повинна рішуче перешкодити подальшому грубому утиску прав російськомовного населення в країнах Балтії, наростанню політизованої русофобії, яка й без того зашкалює».

Як заявив Долгов, у Росії вважають гострою «проблему масового безгромадянства в Латвії й Естонії». «Вважаємо неприйнятною ситуацію, коли у значної частини населення цих країн відсутні основоположні політичні і соціально-економічні права», – сказав представник МЗС Росії. він закликав міжнародну спільноту вплинути на латвійську й естонську владу з тим, щоб «це ганебне явище» було назавжди викорінено з Європи.

XS
SM
MD
LG