Доступність посилання

ТОП новини

«Жодна крапка» в Угоді про асоціацію з ЄС не буде змінена – Порошенко


Угоду про асоціацію між Україною і Євросоюзом буде імплементовано з першої хвилини після ратифікації, де-факто – це програма реформ у країні. Про це заявив президент України Петро Порошенко, повідомляє прес-служба його адміністрації у Facebook.

«Сьогодні і завтра в Україні – історичні дні», – зазначив Порошенко, повідомивши про направлення до Верховної Ради подання про ратифікацію цієї угоди.

За його словами, процедура ратифікації розпочнеться синхронно. Порошенко наголосив, що Угода про асоціацію ратифікується в повному обсязі.

«Жодна крапка, жодна кома, жодне слово від погодженої, парафованої і підписаної мною 27 червня Угоди не змінюється. І імплементація Угоди починається з першої ж хвилини», – заявив президент Порошенко.

У п’ятницю у Брюсселі відбулася зустріч єврокомісара з торгівлі Карела Де Гюхта, міністра закордонних справ України Павла Клімкіна та міністра економічного розвитку Росії Олексія Улюкаєва. Сторони домовилися до кінця 2015 року відкласти тимчасове застосування частини про зону вільної торгівлі Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, яке б стосувалося обох сторін. (Політичної частини Угоду про асоціацію це рішення не стосується). Натомість ЄС вирішив продовжити термін дії односторонніх торговельних преференцій для України до кінця 2015 року.

Ці домовленості також передбачають, що Україна і Росія продовжать режим преференцій у рамках зони вільної торгівлі СНД.

Раніше Москва заявляла, що у разі двостороннього запровадження угоди про зону вільної торгівлі між Україною і ЄС, європейські товари зможуть потрапляти на російський ринок і погрожувала запровадити тарифи на імпорт українських товарів.

Українська сторона заявляє, що як і планувалося, Україна та ЄС синхронно ратифікують Угоду про асоціацію 16 вересня, а текст Угоди про асоціацію не зазнає жодних змін.

XS
SM
MD
LG