Доступність посилання

ТОП новини

За добу загинули троє українських військових, двоє поранені – РНБО


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу загинули троє українських військових, ще двоє були поранені, повідомив речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

Крім того, за його даними, Міжвідомчий центр при СБУ в понеділок після тривалих і напружених переговорів з бойовиками звільнив п’ятьох прикордонників, захоплених під час боїв під Новоазовськом 25 серпня, трьох військових Збройних сил і чотирьох бійців Національної гвардії.

Як заявив Лисенко, діяльність силових підрозділів України спрямована на реалізацію режиму припинення вогню, який встановлено з 18:00 05 вересня 2014 року. «Натомість з боку терористів та російських військових активізувалися обстріли позицій сил АТО, диверсійні та провокаційні дії», – наголосив речник

За його даними, у Донецькій області обстрілів зазнали Авдіївка, Жданівка, Нижня Кринка, Тоненьке, Славне, Попасне, Оленівка, Майорське, Верхньоторецьке, Дебальцеве, Малоорлівка, Мар’їнка, Комишуваха, Криничне, Путепровід, Гранітне, Рідкодуб, аеропорт Донецьк, курган Гостра Могила.

У Луганській області – Станиця Луганська, Донецький, Міус, Центральний, Щастя, Чорнухіне, Золоте.

Як повідомили в РНБО, найбільшу активність бойовики проявляють на Донецькому і Луганському напрямах, намагаються відтіснити українські підрозділи з позицій у районі Донецька, Авдіївки, Дебальцевого і Щастя.

Сьогодні парламент України підтримав законопроекти пропоновані президентом про особливий статус для районів Донбасу і амністію.

XS
SM
MD
LG