Доступність посилання

ТОП новини

Закони про особливий статус Донбасу і амністію не принесуть миру – Тимошенко


Юлія Тимошенко
Юлія Тимошенко

Закони про спеціальний статус Донбасу не принесуть мир, а стануть плацдармом російського президента Володимира Путіна для подальшого завоювання України, заявила лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко.

За її словами, закони про особливий статус – це здача території Донбасу під протекторат Росії. Тимошенко також засудила те, що такі важливі для країни рішення розглядаються утаємничено і ухвалюються в таємному режимі.

«Більшість депутатів Верховної Ради сховалися за таємним голосуванням, коли зраджували і здавали Україну для того, щоб їх прізвища були невідомі суспільству. Це ще одне підтвердження того, що робилася для України чорна справа», – сказала Тимошенко.

Вона наголосила, що партія «Батьківщина» не дала жодного голосу при ухваленні цих ганебних законів.

«Немає жодного сумніву, що після введення в дію цих законів, буде встановлений повний контроль на частині Донбасу російськими військами та тими терористичними угрупуваннями, які фінансуються, підтримуються і були введені на територію України за вказівкою Путіна», – сказала Тимошенко.

За її словами, ці закони не принесуть в Україну очікуваний мир, бо «мінські протоколи» не виконуються, і тимчасове перемир’я вже порушувалося російськими військовими понад 200 разів.

Єдиним виходом Тимошенко вважає нові переговори у «женевському форматі» за участю США, ЄС, України і представників «офіційної Росії», а не невідомих представників «ЛНР» і «ДНР».

Лідер «Батьківщини» наголосила, що зараз треба багаторазово посилити оборону країни, сконцентрувати керівництво захистом України в руках Головнокомандувача Петра Порошенка.

Як заявив лідер фракції «Батьківщина» Сергій Соболєв, представники його фракції не голосували за внесені президентом законопроекти і витягли свої картки під час голосування.

Вказані закони були ухвалені сьогодні на закритому засіданні Верховної Ради.

XS
SM
MD
LG