Доступність посилання

ТОП новини

МЗС України засуджує захоплення бойовиками консульств Польщі і Чехії


Захоплення бойовиками генеральних консульств Польщі й Чехії в Донецьку в Міністерстві закордонних справ назвали грубим порушенням міжнародного права.

«МЗС України рішуче засуджує захоплення терористами будівель генконсульств Республіки Польща та Чеської Республіки у Донецьку. Кваліфікуємо це як брутальне порушення міжнародного права та вимагаємо негайного звільнення приміщень дипмісій іноземних держав», – йдеться в заяві, поширеній департаментом політики і комунікацій МЗС України.

У відомстві сподіваються, що «спільно з місією ОБСЄ будуть встановлені усі обставини цього злочину, виконавці – покарані, а недоторканність приміщень консульських місій буде відновлена».

Раніше речник інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко повідомив, що в Донецьку бойовики і російські військові продовжують захоплювати адміністративні будівлі. За його словами, в понеділок бойовики захопили спорткомплекс «Олімпійський», будівлю господарського суду Донецької області і будівлі консульств Польщі та Чехії.

XS
SM
MD
LG