Доступність посилання

ТОП новини

На в’їзді до Криму утворилися 14-кілометрові черги вантажівок з продуктами


На в’їзді до Криму затори довжиною понад 10 кілометрів
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:02 0:00

Затори, довжина яких досягає 14 кілометрів, утворилися на в’їзді до Криму з материкової частини України. Через простій фур в анексованому Росією півострові виникає дефіцит деяких продуктів. Про це повідомила «міністр» економічного розвитку республіки Світлана Верба на апаратній нараді в Раді міністрів Криму, передає кореспондент проекту Радіо Свобода «Крим.Реалії».

«Спостерігається дефіцит по окремих групах товарів, пов’язаний з простоєм транспорту на сухопутному кордоні на півночі республіці. На сьогодні черги на Чонгарі складають 12 кілометрів, в Армянську – 14 кілометрів. Простоюють машини по три дні», – сказала Світлана Верба.

Самопроголошений «прем’єр-міністр» Криму Сергій Аксьонов заявив, що «кордон сьогодні дірявий» і розкритикував роботу силових і контролюючих структур, які там працюють. Аксьонов зажадав організувати такий режим пропуску транспорту, щоб сільгосппродукція проходила без черги.

Також «глава Радміну» повідомив про побори на кордоні за пропуск вантажівок: «Від трьох до п’яти тисяч доларів, щоб пропустити будь-яку фуру в будь-якому напрямку з будь-якого нашого поста». Аксьонов зазначив, що правоохоронці вже отримали завдання розібратися з хабарами на кордоні.

Тим часом, на ріст цін на продукти через черги на кордоні скаржився і «уряд» Севастополя. Так, «начальник головного управління споживчого ринку і ліцензування» Севастополя Микола Лишенко повідомив, що ціни на паливо і продукти в основному стабілізувалися, але в той же час відзначається зростання цін на молочну, рибну і м’ясну продукцію.

«Це сталося через труднощі в поставках через український кордон і затримки на Керченській переправі. Скупчилися великі черги, машини стоять по кілька діб і товари, які швидко псуються, стають непридатними», – сказав Лишенко.

16 березня 2014 на території Криму і міста Севастополя пройшов так званий «референдум» про статус півострова, за результатами якого Росія включила Крим до свого складу. Ні Україна, ні Європейський союз, ні США не визнали це голосування і вважають, що Крим Росія анексувала.

XS
SM
MD
LG