Доступність посилання

ТОП новини

Закони про «особливий статус» Донбасу і амністію не можуть бути реалізовані без волі Ради – Соболєв


Голова фракції партії «Батьківщина» Сергій Соболєв
Голова фракції партії «Батьківщина» Сергій Соболєв

Закони про «особливий статус» окремих районів Донецької та Луганської областей і амністію учасників незаконних збройних формувань на сході не можуть бути реалізовані без волі парламенту. Про це заявив голова фракції партії «Батьківщина» Сергій Соболєв, відповідаючи на питання, як його політична сила збирається протидіяти виконанню законів, які розглядає як «зраду національних інтересів та узаконення російської окупації».

«У цій ситуації є єдиний шлях протидії – це спосіб, у якій реалізовуватиметься ця політика. Жоден із законів, які на сьогодні ухвалені, у подальшому не можуть бути реалізовані без волі парламенту. Яка народна міліція, яке призначення суддів і прокурорів? Ми всі чудово розуміємо, що це тільки старт, який дає відповідь на ключове запитання: чи буде мир в країні?», – говорить Соболєв.

«Вони призводять до того, що ті, кого ми ще вчора оголосили терористичними організаціями, матимуть змогу сформувати свою міліцію, свої органи влади й прокуратуру», – додав Соболєв.

16 вересня Верховна Рада ухвалила президентські закони «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей» і «Про недопущення переслідування і покарання осіб-учасників подій на території Донецької та Луганської областей».

Закон про особливий статус окремих районів на Донбасі передбачає особливий порядок самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей терміном на три роки, а також проведення позачергових місцевих виборів у цих регіонах 7 грудня цього року.

XS
SM
MD
LG