Доступність посилання

ТОП новини

З Меджлісу вивезли комп’ютери, документи і гроші – Шевкієв


Керівник благодійної організації «Фонд «Крим» Різа Шевкієв
Керівник благодійної організації «Фонд «Крим» Різа Шевкієв

В анексованому Сімферополі завершився обшук у будівлі Меджлісу кримськотатарського народу. Як повідомляє кореспондент сайту «Крим.Реаліі», після того як озброєні люди, що блокували будівлю, виїхали, до журналістів, які чекали зовні, вийшов керівник благодійної організації «Фонд «Крим» Різа Шевкієв.

За його словами, під час обшуку були вилучені протоколи деяких засідань Меджлісу кримськотатарського народу, п’ять-шість релігійних книг, а також особисті речі народного депутата України Мустафи Джемілєва, які були вилучені з особистого сейфа, зламаного під час обшуку. З сейфа вилучили також гроші, які належали Мустафі Джемілєву і травматичний пістолет.

Під час обшуку були вилучені шість процесорів і жорсткі диски. На питання, коли це повернуть, відповідь була розпливчастим, зазначив Різа Шевкієв.

«Вони зачитали при своїх свідках постанову, в якій було сказано, що прибули провести обшук у будівлі Меджлісу кримськотатарського наро у зв’язку з подіями 3 травня, коли наш народ приїхав зустрічати нашого лідера Мустафу Джемілєва. У будівлі їх було чоловік 15-20, проводили вони обшук дуже ретельно, почали з другого поверху, потім піднялися нагору. Потім спустилися вниз і провели обшуки ще у редакції «Авдет» і у благодійному фонді «Крим», – повідомив він.

За словами Різи Шевкієва, на постанові про обшук не було ні вихідного номера, ні печатки. Був лише підпис старшого лейтенанта юстиції Шмельова.

«Крім розчерку пера інших доказів того, що ця постанова має юридичну силу, немає. Я вважаю, що ця постанова не зафіксовано належним чином у структурах, звідки прийшли ці люди. До речі, про те, звідки прийшли ці люди, я можу судити тільки із протоколу, копію якого вони мені залишили», – говорить Шевкієв.

Він зазначив, що у порушення постанови, у якій йшлося про обшук Меджлісу, був проведений також обшуку і приміщення редакції «Авдет» та фонду «Крим», що, за словами Шевкієва, є грубим порушенням закону.

Голова благодійної організації «Фонд «Крим» відзначив, що за підсумками неправомірного обшуку необхідно подати позов до суду, але висловив сумнів у справедливості судових рішень.

Вранці 16 вересня у Сімферополі будівлю Меджлісу кримськотатарського народу оточили автоматники і почався обшук. У МВС і Слідчому комітеті Криму від коментарів відмовилися.

Російські силовики обшукують будівлю Меджлісу
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:12 0:00

Представники Меджлісу розцінюють те, що відбувається, як «залякування соціально активних людей та елемент психологічного впливу».

16 березня за військової і політичної підтримки Російської Федерації в Криму відбувся неконституційний і не визнаний світом референдум про самовизначення Криму. За даними самопроголошеної кримської влади, 96,77% тих, що взяли участь у голосуванні, висловилися за приєднання Криму до Росії.

21 березня президент Росії Володимир Путін підписав закон про приєднання Криму і Севастополя до Росії на правах суб’єктів федерації.

XS
SM
MD
LG