Доступність посилання

ТОП новини

Кримську мечеть перевірили на причетність до екстремізму


Прокуратура обшукувала мечеть навіть під час намазу
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:10 0:00

У мечеті у сімферопольському мікрорайоні «Фонтани», де 17 вересня співробітники «прокуратури» проводять перевірку, вилучили книжки зі списку ісламської літератури, забороненої в Росії, а тепер і в анексованому Криму.

Як передає кореспондент проекту Радіо Свобода «Крим.Реалії», у мечеті вилучили три книжки зі списку «заборонених» і ще п’ять книжок взяли на перевірку.

Глава місцевого Меджлісу масиву Фонтани Шевкет Бекіров повідомив, що співробітники «прокуратури» перевіряли, як в мечеті проходять намази і чи не займаються там екстремізмом.

17 вересня у Криму продовжують проводити обшуки і перевірки в місцях компактного проживання кримських татар.

Крім перевірки, організованої в мечеті сімферопольського мікрорайону Фонтани, пройшов обшук в будинках кримських татар в селі Кольчугіно під Сімферополем.

Також у будівлі Меджлісу знову перебувають представники ФСБ Росії, які прийшли з судовими приставами описувати майно благодійної організації «Фонд «Крим».

Напередодні, 16 вересня, з обшуком прийшли в квартиру члена Меджлісу кримськотатарського народу Ескендера Барієва, в якого вилучили комп’ютерну техніку. Ще один обшук пройшов у будинку голови Білогірського регіонального Меджлісу Мустафи Асаба.

Після цього будівлю Меджлісу кримськотатарського народу в Сімферополі оточили автоматники, а всередині також почали проводити обшук.

У «МВС» і «Слідчому комітеті» Криму від коментарів відмовилися.

Представники Меджлісу розцінюють те, що відбувається, як «залякування соціально активних людей, як елемент психологічного впливу».

Самопроголошений «прем’єр-міністр» Сергій Аксьонов заявив, що у «влади» Криму «немає проблем з кримськими татарами».

XS
SM
MD
LG