Доступність посилання

ТОП новини

У медичних вишах викладатимуть військову медицину – Богомолець


Ольга Богомолець
Ольга Богомолець

У медичних університетах, інститутах і коледжах буде викладатись спеціальний курс із військово-польової медицини, як це було за радянських часів. Відповідне рішення ухвалили представники українського уряду і медичної громадськості, повідомила радник президента України з гуманітарних питань Ольга Богомолець.

«Були ухвалені владою рішення про повернення до військово-медичної підготовки в усі медичні вузи, про підготовку на базі медичних коледжів, про проведення військово-медичної підготовки також для цивільного населення. Також є рішення про створення на базі військово-медичної академії пришвидшених курсів для перекваліфікації і до-кваліфікації цивільних лікарів. Ми будемо прагнути, щоб у кожній цивільній лікарні України було декілька лікарів, які будуть мати вишкіл військово-польової хірургії», – зазначила Богомолець.

За її словами, найближчим часом під управлінням міністерств охорони здоров’я й оборони, держслужби з надзвичайних ситуацій проводитимуть курси з медичної підготовки для фахівців цих інституцій, представників місцевих органів влади, громадських і волонтерських організацій (останні – у добровільному порядку).

Досвід Майдану і проведення АТО засвідчив, що сучасна українська медицина не готова належним чином, на високому професійному рівні надавати першу медичну допомогу пораненим і постраждалим, наголосила Богомолець.

XS
SM
MD
LG