Доступність посилання

ТОП новини

Будівлю кримськотатарського Меджлісу блокують судові пристави


Близько півтора десятка співробітників «Управління федеральної служби судових приставів» у Криму прибули до будівлі Меджлісу кримськотатарського народу у центрі Сімферополі, частина з них заблокувала вхід в будівлю, нікого не впускають і не випускають.

Як передає кореспондент проекту Радіо Свобода «Крим.Реалії», представники «служби» склали протокол і виписали штраф голові благодійного Фонду «Крим» Різі Шевкієву за те, що він не забезпечив відсутність людей у будівлі до часу, зазначеного у вчорашньому постанові-попередженні про виселення. Сума штрафу – 50 тисяч рублів. На даний момент у будівлі, крім судових приставів, перебувають члени і співробітники Меджлісу.

Як заявив керівник Центральної виборчої комісії Курултаю кримськотатарського народу Заїр Смедляєв, суд у даній справі (про виселення – ред.) засідатиме 22 вересня. Меджлісівці заявляють, що ніхто не має права завчасно проводити арешт і виселяти людей з будівлі.

17 вересня Різі Шевкієву, який очолює Фонд «Крим», на балансі якого перебуває Меджліс кримськотатарського народу, судові пристави зачитали постанову про те, що Фонд і низка кримськотатарських організацій повинні протягом доби звільнити приміщення в центрі Сімферополя.

Цьому передував обшук 16 вересня у будівлі Меджлісу, після якого були вилучені протоколи деяких засідань Меджлісу, кілька релігійних книжок, комп’ютерна техніка, а також особисті речі народного депутата України Мустафи Джемілєва.

XS
SM
MD
LG