Доступність посилання

ТОП новини

У Порошенка не підтверджують погроз Путіна захопити європейські столиці


В адміністрації президента України не підтвердили інформацію про розмову Петра Порошенка з президентом Єврокомісії Жозе Мануелем Баррозу про можливість введення Росією військ у низку європейських столиць.

«Ми не підтверджуємо інформацію, поширену в газеті», – зазначив речник президента України Святослав Цеголко, коментуючи інформацію, опубліковану у німецькій газеті Süddeutsche Zeitung, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

За його словами, українська сторона «негативно ставиться до спекуляцій, які ставлять під загрозу зусилля всіх сторін на шляху впровадження мирного процесу».

Раніше 18 вересня цю інформацію в інтерв’ю «Ехо Москви» заперечив і речник російського президента Путіна Дмитро Песков.

У четвер у німецькій газета Süddeutsche Zeitung з’явилася інформацію, що нібито президент України передав президенту Єврокомісії суть розмови з Путіним.

Згідно з інформацією видання, Путін нібито повідомив Порошенку, що якби захотів, то «то упродовж двох днів ввів би війська не лише у Київ, а й в Ригу, Вільнюс, Таллінн, Варшаву й Бухарест».

У цій розмові Путін ніби порадив Порошенку «не дуже розраховувати на ЄС», оскільки він може вплинути на рішення Європейської ради.

XS
SM
MD
LG