Доступність посилання

ТОП новини

Рада безпеки ООН: ебола становить загрозу миру і безпеці


Рада безпеки ООН ухвалила резолюцію, в якій спалах епідемії лихоманки ебола в Західній Африці названа загрозою «міжнародному миру і безпеці». У резолюції міститься заклик до міжнародного співтовариства докласти більше зусиль для боротьби з епідемією.

«Масштаби геморагічної лихоманки і небезпеки, які вона несе, вимагають оперативного і безпрецедентного міжнародного співробітництва», – заявив на засіданні Ради безпеки 18 вересня генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун. Промовці на засіданні просили країни, які встановили на своїх кордонах строгий контроль, зважаючи на спалах епідемії, дещо послабити обмеження, щоб полегшити надання допомоги 22 мільйонам людей, що проживають в зоні лиха.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, ніяких ознак уповільнення розповсюдження захворювання не спостерігається.

Як заявила у ВООЗ, кількість носіїв вірусу досягло зараз такого рівня, що випадки інфікування можуть почати подвоюватися кожні три тижні.

Число загиблих від еболи оцінюють у майже 2,5 тисячі людей. Зона епідемії охоплює Ліберію, Сьєрра-Леоне, Гвінею, Нігерію і Сенегал.

XS
SM
MD
LG