Доступність посилання

ТОП новини

Медведєв підписав постанову про мита для українських товарів


Дмитро Медведєв
Дмитро Медведєв

Прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв підписав постанову про введення мит для українських товарів.

«Хочу вас проінформувати, що сьогодні я підписав постанову, згідно з якою вводяться ввізні мита на українські товари, тобто вводиться звичайний режим найбільшого сприяння. Йдеться про продовольство, продукцію легкої і переробної промисловості, про інші товари», – повідомив Медведєв під час пленарного засідання форуму «Сочі-2014».

Водночас, за його словами, ці мита будуть запроваджені, якщо Україна почне застосовувати економічні статті угоди раніше названого терміну (2016 рік), тобто почне або юридичну імплементацію, або практичне застосування цих положень.

Усі ці кроки, за його словами, робляться виключно для захисту російського виробника від недобросовісної конкуренції.

16 вересня Верховна Рада і Європарламент одночасно ратифікували Угоду про асоціацію.

ЄС, Україна і Росія домовилися відкласти початок дії зони вільної торгівлі між ЄС і Україною до 2016 року зі збереженням скасування мит ЄС для українських товарів.

Як згодом заявив європейський комісар з питань розширення і європейської політики сусідства Штефан Фюле, рішення відкласти застосування торговельної частини Угоди про асоціацію між Україною і ЄС до кінця 2015 року було ухвалене на прохання української сторони, інакше на Київ очікувала повномасштабна торговельна війна з Росією.

XS
SM
MD
LG