Доступність посилання

ТОП новини

Україна не братиме участь у Євробаченні-2015 – НТКУ


Національна телекомпанія України у домовленості з Європейською мовною спілкою вирішила відмовитися від участі в пісенному конкурсі Євробачення-2015.

«Перед Національною телекомпанією України (НТКУ) зараз стоїть найважливіше завдання за всю історію Незалежності нашої держави – перехід на суспільне мовлення. Місія ця надзвичайно відповідальна, адже за 23 роки в країні немає досвіду розбудови такого телебачення. Водночас, місія створення суспільного мовника збіглася з дуже складним етапом у житті держави. Нестабільна фінансова, політична ситуація, військова агресія зі сходу, анексія українських територій – усі ці процеси змушують НТКУ зосередитися на основному: якомога швидшій побудові суспільного мовлення в Україні. При цьому доводиться ретельно оптимізовувати будь-які витрати», – повідомила прес-служба Першого національного.

НТКУ висловлює сподівання, що Україна не братиме участь у конкурсі лише протягом одного року і вже у 2016 році знову відправить свого представника.

«Ми розуміємо, що Євробачення – це іміджевий проект, престиж. Але ми не маємо права робити щось погано. А на «добре» у нас банально немає грошей. Якщо є у когось бажання нам допомогти – ми будемо тільки раді, але самостійно такий проект, боюся, ми не витягнемо. Тому було прийняте таке рішення», – прокоментував ситуацію генеральний директор НТКУ Зураб Аласанія.

Крім того, у НТКУ повідомили, що зараз проводять переговори щодо трансляції півфіналу і фіналу конкурсу.

XS
SM
MD
LG