Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк: хай Росія свій шантаж залишить для себе


Арсеній Яценюк
Арсеній Яценюк

Усі економічні документи щодо імплементації Угоди про асоціацію з ЄС урядом розробляються і набудуть чинності, коли Україна відкриє ринок для європейських товарів. Про це заявив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк у п’ятницю після засідання урядового комітету, повідомила прес-служба уряду.

Прем’єр наголосив, що Україна підписала Угоду про асоціацію з ЄС, ратифікувала її й ухвалила рішення про імплементацію угоди.

«Нехай росіяни свій шантаж залишать для себе… Якщо Росія введе обмежувальні заходи, ми невідкладно введемо дзеркальні заходи проти Росії», – сказав Яценюк.

Раніше цього ж дня прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв заявив, що підписав постанову про введення мит для українських товарів. За його словами, ці мита будуть запроваджені, якщо Україна почне застосовувати економічні статті Угоди про асоціацію з ЄС раніше названого терміну (2016 рік).

16 вересня Верховна Рада і Європарламент одночасно ратифікували Угоду про асоціацію. ЄС, Україна і Росія раніше домовилися відкласти початок дії зони вільної торгівлі між ЄС і Україною до 2016 року зі збереженням скасування мит ЄС для українських товарів.

Як згодом заявив європейський комісар з питань розширення і європейської політики сусідства Штефан Фюле, рішення відкласти застосування торговельної частини Угоди про асоціацію між Україною і ЄС до кінця 2015 року було ухвалене на прохання української сторони, інакше на Київ очікувала повномасштабна торговельна війна з Росією.

XS
SM
MD
LG