Доступність посилання

ТОП новини

Суд заборонив трансляцію в Україні російського телеканалу «РБК-ТВ» – Нацрада


Окружний адміністративний суд Києва тимчасово заборонив ретрансляцію в багатоканальних каналах на території України російського телеканалу «РБК-ТВ», повідомляє Національна рада з питань телебачення й радіомовлення.

За повідомленням, 29 серпня суд відкрив провадження за позовом Національної ради до компанії «РБК-ТВ» про заборону ретрансляції цього телеканалу.

«На думку регуляторного органа, інформація, що подається в телепрограмах відповідача, має на меті негативний пропагандистський вплив на свідомість громадян з метою розпалення міжнаціональної ворожнечі на ґрунті політичних подій», – йдеться в повідомленні.

За даними Нацради, розглянувши представлені матеріали, суд установив низку порушень чинного законодавства, які проявляються в поширенні недостовірної інформації, що пропагує агресивні дії, зазіхання на територіальну цілісність України.

«Окружний адмінсуд Києва задовольнив клопотання Нацради й зобов’язав компанію «РБК-ТВ», а також компанію «Агентство «Клас» (яка має невиключні права на використання телеканалу «РБК-ТВ» на території України) і провайдерів програмної послуги тимчасово призупинити ретрансляцію в багатоканальних каналах України зазначеного іноземного телеканалу до набуття законної сили рішення в справі», – заявили в Нацраді.

Раніше Нацрада з питань телебачення заборонила ретрансляцію 15 російських каналів в ефірних і кабельних мережах.

XS
SM
MD
LG