Доступність посилання

ТОП новини

Чуркін не розуміє, чому комісія з розслідування не відвідує місця катастрофи «Боїнга-777»


Постійний представник Росії в ООН Віталій Чуркін
Постійний представник Росії в ООН Віталій Чуркін

Для ретельного розслідування катастрофи «Боїнга-777», який впав на Донбасі, треба запровадити посаду спеціального представника з цього питання при генеральному секретарі ООН. Так вважає постійний представник Росії в ООН Віталій Чуркін.

Чуркін також висловив нерозуміння, чому представники міжнародної комісії з розслідування причин катастрофи лайнера не відвідують місця трагедії.

«Після призупинення 6 серпня роботи міжнародної групи експертів на місці катастрофи там неодноразово бували представники ОБСЄ і журналісти. Неясно, що заважає комісії виїхати на Донбас зараз, в умовах перемир’я», – наголосив Чуркін.

За інформацією РНБО, з часу оголошення перемир’я на Донбасі, загинуло близько 20 українських військових. Є також жертви серед цивільних. Обстріли у різних регіонах Донбасу, контрольованих сепаратистами, є періодичними.

9 вересня Рада розслідувань із питань безпеки Нідерландів, яка з’ясовує обставини авіакатастрофи, оприлюднила попередній звіт, за яким пасажирський літак «Малайзійських авіаліній», що летів рейсом МН17, зазнав аварії через зовнішній вплив на нього «великої кількості об’єктів із високою енергією».

Відповідальність за збиття цього літака українська сторона та західні країни покладають на проросійських сепаратистів, які відкидають свою причетність до трагедії.

Внаслідок катастрофи загинули 298 людей, більшість з яких були нідерландцями.

XS
SM
MD
LG