Доступність посилання

ТОП новини

Війська Росії масово переодягаються в «ополченців», готують бойовиків, продовжують обстріли – Тимчук


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

Російських військових масово переодягають у форму «ополченців».

Про це повідомив керівник «Інформаційного спротиву» Дмитро Тимчук на своїй сторінці у Facebook. Також, за його даними, поблизу Новоазовська створено «навчальний центр» для підготовки місцевих бойовиків, загони яких діють спільно з підрозділами армії Росії.

«У зоні конфлікту на Донбасі російсько-терористичні війська продовжують вести активні наступальні дії і обстріл позицій українських військ. Найнапруженіша ситуація спостерігається в районі Донецька, Дебальцевого, Маріуполя», – пише Тимчук.

За його даними, за останню добу зафіксовано активний артилерійський обстріл позицій українських військ у районі Маріуполя, а також цивільних об’єктів. «На приморському напрямку йде накопичення російсько-терористичних військ».

Також Тимчук повідомляє, що противник не припиняє спроб захопити аеропорт у Донецьку, продовжуючи обстріл і спроби штурму. До аеропорту російські війська підтягають ствольну артилерію і РСЗО. Спостерігається ротація бандформувань у районі Спартак-Аеропорт, при цьому на території спортивного центру «Спартак» йде активне облаштування прихованих позицій.

За даними «Інформаційного спротиву», біля Донецька зафіксовано переміщення двох батарей російських 240-міліметрових мінометів 2С4 «Тюльпан».

Тимчук також відзначає підготовку російсько-терористичних військ до централізованої контрбатарейної боротьби проти артилерійських підрозділів українських військ. За його даними, з Росії прибули фахівці для організації такого роду дій.

У «ДНР» вирішили мінувати «небезпечні» (у плані можливого українського наступу) ділянки. На даний момент створюється централізований запас мін різного призначення, що перевозяться з Росії, зокрема для ведення диверсійно-партизанської війни, повідомляє Тимчук.

XS
SM
MD
LG