Доступність посилання

ТОП новини

У цех заводу хімвиробів Донецька потрапив снаряд, сталися вибухи – Ворошилівська райрада


Два вибухи сталися в цеху на Донецькому казенному заводі хімічних виробів: перший – унаслідок потрапляння снаряда ззовні, другий – у результаті детонації залишків вибухівки, повідомив заступник голови Ворошилівської райради Донецька Іван Приходько.

«О 10.35 було пряме потрапляння в цех промислової вибухівки під №47, там залишалися залишки вибухівки. Сталася детонація, був повторний вибух ... Пощастило, що не потрапило в основне сховище вибухівки, де зберігаються близько 2,5 тисяч тонн», – повідомив він в ефірі телеканалу «112. Україна» в суботу.

За даними Приходька, жертв немає, а руйнування на заводі досить серйозні. Він наголосив, що жертв і постраждалих немає, оскльки завод стоїть фактично порожній, на його території не було нікого. Крім того, житловий сектор розташований на достатньому віддаленні від заводу.

Заступник голови також розповів, що проїхав прилеглим житловим сектором, з руйнувань зафіксував вибиті вікна. Приходько повідомив, що пожежу на місці локалізують бригади ДСНС.

«На жаль, все це відбулося в момент заходження в Донецьк гуманітарного конвою (близько 200 вантажівок у гумконвої)», – додав заступник голови Ворошиловської райради.

Водночас, у соцмережах жителі Донецька пишуть про те, що склад на заводі вибухнув зсередини, а не внаслідок обстрілу.

Обережно, на відео ненормативна лексика.

Донецький казенний завод хімічних виробів входить до державного концерну "Укроборонпром". Завод займається, зокрема, утилізацією боєприпасів, ремонтом і реставрацією боєприпасів, виготовленням спеціальних виробів.

Обережно, на відео ненормативна лексика.

XS
SM
MD
LG